Saç Ekimi Yapılırken Hijyenin Önemi
Saç ekimi de bir çeşit hacamat gibidir. Saç ekimi yapılırken hijyenin önemi gerçekten de çok büyüktür.
Saç ekimi yapılırken hijyenin önemi gerçekten de büyüktür. Çünkü saç kökleri toplanırken oluşabilecek herhangi bir enfeksiyon ciddi sağlık sorunlarının habercisi olur. Saç ekimi uygulaması söz konusu olduğunda, ciddi bir temizlikten geçirilen ameliyathane, kişinin bulaşıcılar karşısında etkilenmesini önleyecektir. Bu yüzden hacamat gibi saç ekimi de büyük bir titizlik gerektirir.
Asırlardır insanların vücutlarının bir kısmını kanatıp kanı akıtmaları, kirli kanın akacağı görüşünü desteklemektedir. Hacamat bu mantıkla çalışırken saç ekimi de saç köklerinin transferini sağlar. Saç kökleri transfer edilerek yeni bölgede saç oluşumu desteklenirken, aslında kanın akması kafa derisinde detoks etkisi yaratır.
Saç Ekimi Nerede Yaptırılır?
Saç ekiminin ameliyathane şartlarında yaptırılması gerekir. Kesinlikle hijyen konusunda özen gösterilmesi gereken bir durum olduğundan, bilinçsiz ellerde ciddi sorunlar yaşamanız olasıdır. Saç ekimi yaptırılan kliniklerde uygulama alanları ameliyathane şartlarını taşıyan bölgelerdir. Her hasta için farklı malzemeler kullanılarak sürecin yönetilmesi sağlanır. Saç ekimi merkezleri konusunda bilinçli olan hastalar, sağlıklarını tehdit edecek herhangi bir sorun yaratmaması açısından hastaneleri tercih etmektedir. Hastane şartlarında olmayan kliniklerde saç ekiminin yapılması, kullanılan malzemelerin iyi bir şekilde sterilize edilmemesi halinde ciddi enfeksiyonlara neden olur. Bulaşıcı hastalıklar hijyen olmayınca yayılabilir.
Saç Ekimi Sürecinde Hijyen
Saç ekimi için saç kökleri alındıktan sonra kafanıza bir bone yerleştirilir. İlk gün bandaj olan bu bölgelerde doktor çıkarana kadar eller sürülmemeli, kirli ortamlarda bulunulmamalıdır. Kafanın dik uyunması gerektiğinden ilaçların düzenli içilmesi, kafa hareketlerinin söylendiği gibi yapılması gerekir. Kanamanın artması mikrop bulaşmasına neden olabilir.
Kişisel Hijyene Özen Gösterilmeli
Saç ekiminde kişisel hijyen 1 ay boyunca devam ettirilmelidir. Havuz, sauna gibi aktivitelerden kaçınılması, saça kimyasal ürünler sürülmemesi gerekir. İlk bir yıl sadece makas ile saçların kesilmesi gerekir. Çünkü bu aletlerden de mikroplar bulaşabilir. İlk zamanlar her türlü durumda dikkatli olunması gereken şapka kullanımında da ucuz ve naylon olan şapkalar yerine pamuk ürünlerin kullanılması gerekir.